woskowanie a pomiar grubości lakieru

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • turkiz
    Classic
    • 2013
    • 2

Pany, nie nakręcajcie się wzajemnie, S3 to kawał fajnego wozu a to że wychodzą pewne kwiatki to raczej normalne w dzisiejszych czasach, szczególnie pierwsze miesiące produkcji, lepiej już na pewno nie bedzie.
    Ludzie zmieniają marki jak rękawiczki a nie sądzę że w innych koncernach jest tak idealnie i bezawaryjnie, czym bardziej wypasiony model tym więcej potencjalnych awarii…
  • Kedirak
    Drive
    • 2011
    • 68

Jak w temacie - czy mierzyliście może po nawoskowaniu grubość lakieru ? Czy wartośc potrafią się zmienic ? O ile się zmieniła ?

Niestety nie zmierzyłem grubości (auto - miniak) zaraz po nawoskowaniu - finish kare 1000p (wcześniej oczywiście była glinka).

Dzisiaj chciałem przetestować czy mój prosty ale skuteczny cyfrowy miernik lakieru działa nadal poprawnie i osłupiałem nieco, bo teraz jedynie na tylnej klapie (oczywiście po przetarciu mokrą szmatką), przez ostatni tydzien na skutek warunkow atmosferycznych kompletnie ubłoconej i zachlapanej a więc już pewnie bez śladu jakiegokolwiek wosku miernik pokazuje mi jak wcześniej rzędy wartości 100, Natomiast całej reszcie się wyniki odczytu jakby zwiększyły..

opcja 1 przesadziłem z tym woskowaniem zrobionym już ponad miesiąc temu 8)
    opcja 2 dobrze nawoskowałem i chwała mi za to
    opcja 3 miernik mi zwyczajnie wariuje i pokazuje więcej ? Nadal są bardzo nieliczne miejsca gdzie pokazuje wartości w okolicach 100, na tylnej klapie gdzie blache "umyło błoto" :szeroki_usmiech lub niektóre miejsca od wewnątrz, których nie ruszyłem woskiem..ale już nie pamiętam czy wcześniej nie miałem tam np. 90

Chciałem użyć tego miernika do sprawdzenia bardzo apetycznej forumowej skody ale teraz mam obawy przed denerwowaniem tym miernikiem właściciela , dbającego o autko więc pewnie i także pamiętającego o woskowaniu
    Jest mini cooper 1.6 115, był zbyt słaby 1.6 102 BGU.

Komentarz

• gusiak11
      L&K
      • 2013
      • 1362
      • Ford

Żebyś kolego miał najlepszy miernik na rynku to wartość powłoki, wosku nie przekroczy 1-2micronow jak nawoskujesz 5mic to 4 dejmiesz fibrą polerując

Nasz bdb miernik pokazujący xxx wartośći czyli do 1mic nie widzi wosków, powłok itd... nie ma takiej opcji

Lepsze mierniki to już takie co mierzą na plastiku lub pokazują warstwy lakieru ale to już utopia cenowa
      http://carsdetailing.blogspot.com/

Komentarz

• Kedirak
        Drive
        • 2011
        • 68

oki czyli cudów żadnych nie ma i po prostu miernik zaczął przekłamywać

Komentarz

• fireman6
          Rider
          • 2009
          • 360

Tańsze mierniki po prostu nie mają powtarzalności wyników, a dwa na pewno nie przykładasz w tym samym miejscu co przy pierwszym pomiarze, a jakieś odchyły zawsze na elemencie są.
          Do sprawdzenia auta czy nie jest dwa razy lakierowane lub nie ma szpachli wystarczy. Tylko trzeba się dowiedzieć jaka mniej więcej jest grubość lakieru, bo na niektórych 160-200um to już druga warstwa, a na innych fabryka
          Skoda Octavia 1.9TDi Ambiente Rider 04r
          Zapraszam https://www.facebook.com/detailingzpasja

Komentarz

• staraoctavia
            Elegance
            • 2013
            • 825

To się uśmiałem co niemiara.
            Porazajacy dzwiek podwojnie doladowanego V8

Komentarz

• Kedirak
              Drive
              • 2011
              • 68

Komentarz

• staraoctavia
                Elegance
                • 2013
                • 825

Kedirak

Szacun!!! Na 99,99% nie jesteś Polakiem. Zero spiny, złej energii.
                Lubie to!
                Gdyby wszyscy reagowali jak Ty świat byłby o niebo lepszy
                Porazajacy dzwiek podwojnie doladowanego V8

Komentarz

• Kedirak
                  Drive
                  • 2011
                  • 68

Aby nie utracić narodowości to krótko wyżalę się za to i ponarzekam, że ogólnie mierniki nie dosyć, że nie super dokładne to są złem wcielonym

Przyjdą do człowieka z tymi miernikami, cene tak zbiją albo w ogóle nie kupią, że później już się ma traumę i może niepotrzebnie samemu wydziwia przy kolejnym zakupie i boi tych paru um więcej bo już wiadomo co się będzie działo za dwa lata przy odsprzedaży

Dziękuję za sprostowanie bzdurnej tezy z tematu, przyjmuję do wiadomości o znikomym wpływie i będę się rozglądał za lepszym miernikiem

Komentarz

Pracuję...